המטרה העיקרית של הסדרי ראיה בהסכם הגירושין היא לאפשר להורה שאינו משמורן פיזי, האב ברוב המקרים, לשמור על קשר חם, אוהב ואישי עם ילדיו.
לצערנו, לא פעם הליכי גירושין מורכבים, טעונים ורגישים מובילים לכך שאחד ההורים חוטא כלפי הילדים ומפר ביודעין את הסדרי הראיה. דינם של הסדרי ראיה אשר נקבעו בבית המשפט לענייני משפחה הוא כפסק דין חלוט, לכן הפרת הסדרי ראיה יכולה להוביל לנטילת משמורת הילדים, הפחתת מזונות וסנקציות אחרות.
משרדינו מתמחה בדיני משפחה, הסדרי ראיה והפרתם מצד האם/האב. לקבלת ייעוץ משפטי דיסקרטי, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925615 ונשמח לעמוד לרשותך!
הפרת הסדרי ראיה מצד האם
לעיתים קרובות, נשים נוטות להפר את הסדרי הראיה עם האב ובכך לנסות ולתקוע טריז בינו לבין ילדיו. הפרה סדרתית מצד האם יכולה להפוך את הילדים לילדים סרבניים אשר לא מעוניינים לראות את אביהם.
לרוב, נשים נוהגות להפר זאת על ידי מתן תירוצים שונים (הילד לומד למבחן, הילד בדיוק יצא לחברים וכדומה) או על ידי היעדרות מהבית בשעה וביום אשר נקבעה בהסכם הגירושין.
במידה והאב אינו יכול לממש את הסדרי הראיה שנקבעו לו, הוא יכול לפנות לגורמים הבאים:
- פנייה לפקידת הסעד – האב יכול לפנות בצורה ישירה לפקידת הסעד אשר מלווה את המשפחה. פקידת הסעד יכולה להתריע בפני האם אך בסופו של דבר אין לה סמכות חוקית כלשהי מול האם. במידה ותוגש פניה עתידית לבית המשפט, ניתן יהיה להשתמש בחוות הדעת של פקידת הסעד על האם.
- הגשת תלונה במשטרה – האב יכול להגשת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה על אי קיום צו שיפוטי. במידה והאם לא נעתרת לקיים את הסדרי הראיה ניתן יהיה לפתוח לה רישום פלילי ואף להגיש כנגדה כתב אישום פלילי (במקרים קיצוניים בלבד על הפרת הסדרי הראיה).
- פניה לבית המשפט – האם יכול לפנות לבית המשפט באמצעות עורך דינו אשר יאשים את האם בביזיון בית המשפט/בית הדין הרבני ויטיל על האם קנסות כספיים בכל פעם שתתרחש הפרה של הסדרי הראיה.
- הגשת תביעה לשינוי משמורת – במקרים קיצוניים, האב יכול להגיש באמצעות עורך דינו תביעה לשינוי משמורת הילדים כתוצאה ממסוגלות הורית לקויה של האם.
הפרת הסדרי ראיה מצד האב
לצערנו, עדיין ישנן לא מעט גברים אשר לא מבינים כי הסדרי הראיה הן זכות בדיוק כמו שהן חובה. כמו כן, הפרת הסדרי ראיה מצד האב מובילה לפגיעה משמעותית בילדים אשר מצפים לפגישה עם אביהם.
במידה והאב מפר את הסדרי הראיה שנקבעו לו, האם יכולה לנקוט במספר צעדים משפטיים:
- פניה לבית המשפט – האם יכולה לפנות לבית המשפט באמצעות עורך דינה אשר יאשים את האב בביזיון בית המשפט/בית הדין הרבני. בית המשפט יכול להטיל על האב קנסות כספיים ולהעניק לאם החזר על הוצאות כספיות (תשלום לבייבי סיטר, אובדן השתכרות וכדומה) בגין כל הפרה.
- הגדלת דמי מזונות ילדים – האם יכולה להגיש באמצעות עורך דינה בקשה להגדלת דמי מזונות הילדים מכיוון שהילדים שוהים זמן רב יותר אצלה.
- צמצום/ביטול הסדרי הראיה – במקרים קיצוניים, האם יכולה להגיש באמצעות עורך דינה בקשה לצמצום/ביטול הסדרי הראיה של האב על מנת למנוע עוגמת נפש ופגיעה בילדים אשר מצפים לראות את אביהם ומאכזבים בכל פעם מחדש.
לסיכום, לרוב בתי המשפט רואים בחומרה מאבקים שמתנהלים על חשבונם של הילדים הקטינים. הפרת הסדרי ראיה יכולה להשפיע בצורה ישירה על הילדים והיא מהווה הפרה בוטה של הסכם הגירושין אשר עלולה לגרור השלכות וסנקציות משפטיות.
לקבלת ייעוץ משפטי דיסקרטי מעו"ד נעם אפשטיין, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3925615 ונשמח לעמוד לרשותך!