בשנים האחרונות, יותר ויותר זוגות בוחרים לגדל את ילדיהם במשמורת משותפת אשר מחלקת את האחריות המשפטית, זמני השהיה וההחזקה בין שני ההורים.
משמורת משותפת מאפשרת להורים לנהל קשר בריא יותר עם ילדיהם, אך במקביל יוצרת אי שוויון בין הגבר לאישה בכל הקשור לגובה דמי מזונות הילדים אשר מועברים על ידי הגבר לטובת ילדיו.
משרד עו"ד נעם אפשטיין מתמחה בסוגיות של משמורת ילדים ומזונות ילדים בהליכי גירושין מורכבים. המשרד מעניק שירותים משפטיים בפריסה ארצית, לקבלת ייעוץ ראשוני בנושא מזונות ילדים במשמורת משותפת ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925615 ואנו נשמח לעמוד לרשותך.
מזונות ילדים בגירושין
בעת קביעת מזונות הילדים, בתי הדין הרבניים ובתי המשפט לענייני משפחה לוקחים בחשבון את הכנסות האב, הכנסות האם, צרכי וגיל הילדים.
לעיתים קרובות, מזונות ילדים היא אחת מהסוגיות והמחלוקות העיקריות בין בני זוג אשר מעוניינים להתגרש מכיוון שלגובה המזונות שנקבע על ידי בתי הדין הרבניים או בתי המשפט לענייני משפחה יש השפעה ישירה על איכות ורמת החיים של שני הצדדים.
באופן כללי, גובה מזונות הילדים נקבע לאחר חישוב פרמטרים קבועים ומשתנים של דמי מדור, הוצאות רפואיות ודמי טיפול לילדים קטינים.
חלוקת הנטל במשמורת משותפת
לפי נתונים אחרונים של משרד האוצר, רק 5% מהזוגות בישראל משתכרים באופן שווה כאשר 22% מהנשים מרוויחות יותר מבני זוגן לעומת 73% מהגברים אשר מרוויחים יותר מבנות זוגם.
לאורך השנים, מזונות ילדים נקבעו על פי הדין העברי, ללא קשר לסוג המשמורת או להבדלי השכר בין בני הזוג. כתוצאה מכך במידה ובני הזוג בחרו במשמורת משותפת, האב נשא בעלויות כפולות בכלכלת ילדיו (סכום חודשי לאם במקביל לתשלום הוצאות הילדים בבית האב).
עם זאת, בשנים האחרונות בתי הדין הרבניים ובבתי המשפט לענייני משפחה שואפים לחלוקת נטל הוגנת, שוויונית ונכונה יותר במקרים בהם מדובר על משמורת משותפת ושכרה של האישה דומה או גבוה יותר מבעלה.
שאיפה זו באה לידי ביטוי במהלך יולי 2017 כאשר נפסק פסק דין תקדימי על ידי בית המשפט העליון אשר קבע כי הורים גרושים שחולקים משמורת משותפת על ילדים בני 6-15 ושכרם זהה/קרוב, יהיו חייבים בדמי מזונות משותפים בהתאם ליכולותיהם הכלכליות – פסיקה זו מהווה פרשנות חדשה לדין העברי אשר קובע כי האב נדרש לשאת בהוצאות הכספיות של ילדיו בצורה בלעדית.
לסיכום, במקרים בהם האישה מרוויחה יותר או בדיוק כמו הגבר, המגמה בבתי הדין הרבניים ובבתי המשפט לענייני משפחה היא לשאוף לשוויון בין בני הזוג במשמורת משותפת.
עם זאת חשוב לזכור כי למרות שמדובר בפסק דין תקדימי, עדיין לדיינים ולשופטים יש את החופש לפסוק בצורה חופשית בהתאם למקרה הפרטי שמונח לפניהם ולכן חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין מומחה לגירושין אשר יוכל לבחון את הנתונים ולבנות אסטרטגיית פעולה אשר מותאמת לך.
משרד עו"ד נעם אפשטיין עוסק אך ורק בדיני משפחה – התמחות זו מבטיחה כי נוכל לייצג אותך בצורה המקצועית, הנכונה והאפקטיבית ביותר. לקבלת פרטים נוספים וייעוץ משפטי ראשוני על מזונות ילדים במשמורת משותפת, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925615 ונשמח לתאם עמך פגישת היכרות, ללא כל התחייבות מצידך.