על פי החוק, כל אדם רשאי לערוך בחייו צוואה אשר מסדירה את חלוקת עזבונו לאחר פטירתו. במידה והנפטר לא השאיר אחריו צוואה, עיזבונו יחולק בין כל יורשיו על פי חוק הירושה, תשכ"ה-1965.
משרדינו עו"ד עידן דן מעניק שירותי משפטיים בתחום הצוואות והירושות החל מעריכת צוואות חסינות התנגדות ועד הגשת בקשה למתן צו ירושה. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938578 ונשמח לעמוד לרשותך בכל עת.
סוגי צוואות בישראל
נכון להיום, על מנת לערוך צוואה תקפה, עליך לערוך אותה באחת מארבעת הצורות האפשריות לעריכת צוואה בישראל.
השיטות העיקריות לעריכת צוואה בישראל הן:
- עריכת צוואה בכתב יד – עריכת צוואה בכתב יד היא הצוואה הפשוטה ביותר אשר מאפשרת לכל אדם לכתוב בכתב ידו את הוראותיו לאחר פטירתו. צוואה בכתב יד חייבת להיות בכתב ידו של המצווה, בציון תאריך וחתומה על ידו.
- עריכת צוואה בעדים – עריכת צוואה בעדים היא למעשה צוואה בכתב יד בצירוף של 2 עדים אשר מאשרים אותה בחתימת ידם. רוב הצוואות המקצועיות אשר נערכות היום על ידי עורכי דין לצוואות וירושות, נערכות בצורה זו. במקרים קיצוניים בהם יש חשש כי תוגש התנגדות לקיום הצוואה, ניתן לתעד את עריכת הצוואה בווידאו ולצמצם את ההסתייגויות העתידיות למינימום האפשרי.
- עריכת צוואה בפני רשות – עריכת צוואה בפני רשות מבצעת בפני הרשם לענייני ירושה/בית הדין הרבני, שופט, רשם בין המשפט או נוטריון. בדרך כלל, צוואות נערכות מול נוטריון אשר מעלה את הדברים על הכתב, מצהיר וחותם עליה.
- עריכת צוואה שכיב מרע – צוואת שכיב מרע היא למעשה צוואה בעל פה אשר נאמרת לשני עדים על ידי המצווה על ערש דווי, לפני ניתוח מסוכן וכדומה. על מנת שצוואה זו תהיה תקפה, העדים חייבים להעלות את הדברים אשר שמעו על כתב ולבצע הפקדה של הצוואה אצל רשם הירושות.
בעת עריכת צוואה בכל אחת מהשיטות הנ"ל, חשוב להתייעץ עם עורך דין אשר מתמחה בדיני צוואות וירושות אשר יוכל להבטיח כי לא יהיו פגמים מהותיים אשר יפסלו את הצוואה ורכושו של המנוח יחולק בהתאם לחוק הירושה ובניגוד לרצונו הפרטי.
לקבלת פרטים נוספים על עריכת צוואה חסינה מהתנגדויות עתידיות, ניתן ליצור עימנו קשר טלפוני ב – 072-3938578 ונשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה, ללא כל התחייבות מצידך!