צוואות הדדיות נערכות במקביל על ידי שני בני הזוג מתוך מטרה להגביל, לחסום ולהצר את צעדי בן הזוג אשר יוותר בחיים אחרון.
משרד עו"ד עידן דן מתמחה במתן שירותים משפטיים בתחום הצוואות והירושות. משרדינו ישמח ללוות אותך במהלך כתיבת צוואה הדדית, הגשת בקשה למתן צו ירושה וטיפול בהתנגדויות לקיום צוואה הדדית. ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938578 ונשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה או בקשה בדיסקרטיות מלאה.
מהי צוואת הדדית?
החל מיולי 2005, תיקון 12 לחוק הירושה קובע כי בני זוג רשאים לכתוב צוואות הדדיות אשר מסתמכות האחת על השנייה.
לרוב, צוואה הדדית קובעת כי לאחר פטירת אחד מבני הזוג, עיזבונם עובר לבן או בת הזוג ולאחר מכן לצדדים שלישיים (ילדים משותפים) או ישירות לצדדים שלישיים.
היתרון והחיסרון המרכזי של צוואות הדדיות הוא ביכולת להגביל ולהצר את צעדיו של בן הזוג לאחר הפטירה. מצד אחד, הגבלה זו שומרת על "עקרון החופש לצוות" אך מצד שני, אם נוצרו נסיבות אותן בני הזוג לא חזו – לבן הזוג שנותר יהיה קשה עד בלתי אפשרי לשנותה.
לפני עריכת צוואה הדדית, מומלץ להתייעץ עם עורך דין צוואות וירושות אשר יסביר ויבהיר את כל המשמעויות של הצוואה לשני בני הזוג.
האם ניתן לבטל צוואה הדדית?
צוואות הדדיות ניתנות לביטול במקרים הבאים:
- במקרה בו שני בני הזוג בחיים – במקרה בו שני בני הזוג בחיים, מספיקה שליחת הודעה בכתב לבן הזוג השני אשר מודיעה על ביטול הצוואה ההדדית. לאחר שליחה ההודעה, שתי הצוואות מתבטלות.
- במקרה בו אחד מבני הזוג נפטר – במקרה בו אחד מבני הזוג נפטר, בן הזוג שנותר בחיים לא יוכל לבטל את הצוואה מבלי לוותר על חלקו בעיזבון (זוכים מסתלקים). אם העיזבון כבר חולק בין הזוכים (היורשים), בן הזוג שנותר בחיים יצטרך להשיב את הירושה.
לסיכום, צוואות הדדיות מעניקות הגנה לכל אחד מבני הזוג מפני שינויים או עדכונים בצוואה שנערכים ללא ידיעתם. בדומה לכל מסמך משפטי אחר, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מוסמך אשר יוכל להעניק את הליווי, הייעוץ והידע המשפטי בנושא.
משרדינו בעל ניסיון רב בעריכת צוואות הדדיות, ניהול עיזבונות וטיפול בהתנגדויות לצו קיום צוואה. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938578 ונשמח לעמוד לרשותך.