על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973 , במידה ואין לבני הזוג אשר עתידים להתגרש הסכם ממון בתוקף, יבוצע איזון משאבים בין הצדדים.
לעיתים כאשר לבני הזוג רכוש רב, עולה החשש כי אחד מהצדדים יבצע הברחת רכוש לצד שלישי, על מנת למנוע מהצד השני לקבל את חלקו. במאמר זה, אסקור את הדרכים הנפוצים להברחת רכוש בגירושין וכיצד ניתן להתמודד עם התופעה מבחינה משפטית.
משרד עו"ד עידן דן עוסק בליווי, ייעוץ וייצוג משפטי בתיקי גירושין מורכבים תוך הקפדה על ייצוג האינטרסים שלך מתחילתו של ההליך ועד סופו. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938578 ונשמח לעמוד לרשותך.
הברחת רכוש בגירושין
הברחת רכוש בהליכי גירושין מתרחשת כאשר אחד הצדדים מעוניין לפתוח בהליך או יודע על כוונה של הצד השני ובוחר להעלים ולטשטש ראיות על מנת למנוע את חלוקתם העתידית. לעיתים קרובות, אם ישנו חשש מבוסס להברחת נכסים, ניתן לבצע חקירות גירושין מקיפות על ידי חוקר פרטי אשר יבחן את הסיטואציה וינסה להתחקות אחר נתיב הכסף.
ניסיון העבר שלנו מלמד כי הברחת רכוש בגירושין יכולה להתבצע בצורה יצירתית במיוחד, כאשר בין השיטות הנפוצות ניתן למצוא:
- העברת רכוש (כספים, נכסי מקרקעין וכדומה) במתנה לצד שלישי ללא ידיעת הצד השני. לרוב, הרכוש מועבר לבן משפחה, חבר או קרוב.
- העברת זכויות עסקיות (אחזקות, מניות וכדומה) לצד שלישי תוך ביצוע הסכם סודי בין הצדדים.
- העברת כספים לחשבונות בנק זרים בחו"ל.
- יצירה של הסכמים פיקטיביים להלוואות בתמורה להעברת הרכוש המשותף.
- יצירת מצג שווא של חובות כבדים אותם יש לפרוע מהנכסים המשותפים של בני הזוג אשר עתידים להתגרש. לעיתים קרובות, בעלי עסקים נוטים ליצור מצג שווא של רווחיות נמוכה או הפסדים כבדים מהעסק אשר מיועד לחלוקה בין בני הזוג.
באופן כללי, בית המשפט רואה בחומרה ניסיונות הברחה מסוג זה ומעמיד לרשות הצד הנפגע, ארסנל של כלים משפטיים אותם הוא יוכל להפעיל על מנת לחשוף את פעילות הצד השני.
לסיכום, לצערנו ניסיונות הברחת נכסים הן לא נדירות במחוזותינו כאשר ככל שפערי הידע בין הצדדים גדולים יותר, כך הסכנה ממשית יותר – ולהיפך.