בשנים האחרונות, זוגות רבים בוחרים לבוא בברית הנישואין בגילאים מאוחרים וכתוצאה מכך, רבים מהם מגיעים כאשר לאחד מהם או לשניהם, יש דירה אשר נרכשה טרם הנישואין.
במאמר זה אסקור כיצד ניתן להגן על הזכויות בנכס בצורה מלאה על ידי עריכה, חתימה ואשרור של ההסכם בידי גורם משפטי מוסמך.
משרד עו"ד עידן דן עוסק בכתיבה, עריכה ואישור משפטי של הסכמי ממון ברמה יומיומית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו ללוות את בני הזוג בצורה רגישה, מקצועית ובטוחה על מנת לשמור על האינטרסים העתידיים של שני הצדדים בהסכם. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938578 ונשמח לעמוד לרשותך בדיסקרטיות מלאה.
כיצד הסכם ממון על דירה יכול להגן על הזכויות בנכס?
זוגות רבים אשר נמצאים לפני נישואין, מעדיפים להימנע מלחשוב על מצב בוא האהבה ההדדית תסתיים ובמקום פרחים ושוקולדים תגיע מבת או בן הזוג הודעה על גירושין. אך חשוב לדעת, כי על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג-1973, אם היחסים בין בני הזוג יעלו על שירטון ולא נחתם הסכם ממון מתאים לפני יום הנישואין, יבוצע איזון משאבים בין בני הזוג.
איזון המשאבים בין בני הזוג יחלק בצורה שווה את כל הנכסים שנמצאים בראשות בני הזוג, ביניהם ניתן למצוא נכסי נדל"ן, זכויות סוציאליות, מוניטין עסקי וכדומה. אם ברשות אחד מבני הזוג זכויות על נכס מקרקעין (דירה, חנות, קרקע וכדומה) ניתן להחריג את הנכס על ידי כתיבה, עריכה וחתימה על הסכם ממון אשר יסדיר את הזכויות של כל אחד מהצדדים ביום שלאחר הגירושין.
האם די בהסכם ממון על מנת להגן על הזכויות הקנייניות של כל אחד מבני הזוג?
באופן כללי, לא די בחתימה ואישור על הסכם ממון על מנת להגן על הזכויות הקנייניות של בעל הזכויות בנכס המקרקעין (דירה, חנות, קרקע וכדומה).
לעיתים קרובות, הצד אשר טוען לחזקה בנכס יכול לטעון בבית המשפט לכוונת שיתוף אשר פותחת פתח לפרשנות. במקרים רבים, ההמלצה היא להתייחס לנכס המקרקעין כנכס פרטי לחלוטין ולנקוט בכל הפעולות שניתן לבצע במסגרת החוק על מנת להוכיח זאת בעתיד:
- בני הזוג לא יתגוררו או ישתמשו לפני ובמהלך הנישואין בנכס המקרקעין.
- אם הנכס מושכר לצד שלישי, כספי השכירות יופקדו לחשבון בנק נפרד.
- אם הנכס ישופץ במהלך השנים, הכסף אשר ישמש לשיפוץ לא יגיע מהחשבון המשותף של בני הזוג.
לסיכום, מומלץ בחום לחתום על הסכם ממון אשר יכול למנוע מחלוקות וטענות לכוונת שיתוף בין בני הזוג בעת פרידה עתידית. עם זאת, חשוב לזכור כי אם תוכח כוונת שיתוף, בית המשפט רשאי להוריד את חלוקת הנכס בין בני הזוג ולכן מומלץ להתייעץ עם עו"ד אשר מתמחה בדיני משפחה.