באופן טבעי, זוגות צעירים רבים אשר מעוניינים לרכוש דירת מגורים בתחילת הנישואין, נוטלים משכנתא לתקופה ארוכה של 15, 20, 25 שנים ואף יותר מכך.
אך מה עושים את הדירה והמשכנתא ברגע שבני הזוג החליטו על פרידה או מה עושים כאשר אחד מבני הזוג מעוניין להישאר בדירה? – על כך במאמר הבא.
משרד עו"ד עידן דן עוסק בניהול תיקי גירושין מורכבים ברגישות ונחישות עד להשגת התוצאה האידיאלית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו למצוא פתרונות יצירתיים למחלוקות מהותיות בין בני הזוג אשר יאפשרו לסיים את הליך הגירושין בצורה מהירה, קלה ופשוטה. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938578 ונשמח לעמוד לרשותך.
מה עושים עם המשכנתא בתהליכי גירושין?
כל הליך גירושין הוא כואב, קשה ולא פשוט כאשר במסגרת ההליך בני הזוג נדרשים לקבל החלטות קשות על מגוון רחב של נושאים החל ממזונות ועד לחלוקת הרכוש המשותף. כיום, לאור יוקר המחייה בישראל כמעט לכל משק בית בישראל ישנה משכנתא או משכנתא הפוכה אשר מוגדרת כחוב משותף של בני הזוג.
במקרה של גירושין בין בני הזוג נדרשים להמשיך ולשלם את תשלומי המשכנתא החודשיים במקביל לניהול הליך הגירושין. לכן במצבים אלה, מומלץ לקבוע הסדר זמני בין בני הזוג עד אשר יושלם הליך הגירושין אשר יקבע כי כל אחד מבני הזוג ישלם את חלקו היחסי במשכנתא, צד אחד ישלם את מלוא המשכנתא ויתקזז עליה בעתיד או שהחלוקה תהיה שווה – ההסדר הזמני הוא גמיש ותלוי בעיקר ביכולות הפיננסיות של כל אחד מבני הזוג.
במקרים בהם אין לבני הזוג יכולת לשלם את תשלומי המשכנתא החודשיים, ניתן למכור את הדירה בשוק החופשי, להחזיר את מלוא המשכנתא ולחלק את יתרת הסכום באופן שווה בין בני הזוג.
מה עושים אם אחד מבני הזוג רוצה להישאר בדירה?
אחת הסיטואציות הנפוצות בגירושין היא שאחד מבני הזוג מעוניין להישאר בדירה על ידי קנייה של הצד השני מסיבות שונות (מסגרות הילדים, סביבת מגורים, קרבה להורים וכדומה). במקרים מסוג זה, ניתן לבצע איזון משאבים בין בני הזוג על ידי הערכת הדירה על ידי שמאי מקרקעין והתקזזות או נטילת משכנתא נוספת בהתאם להערכת השמאי אשר מוסכם על ידי שני הצדדים.
חשוב לציין כי לעיתים במצבים בהם אחד מבני הזוג רוצה להישאר בנכס המשותף, דרושה גמישות כלשהי בין בני הזוג אשר עתידים להתגרש. בנוסף, עלולה להיות חבות מס עתידית אשר עלולה להפחית מכדאיות עסקת המקרקעין בין בני הזוג, כך שמומלץ להתייעץ עם עו"ד בעל ניסיון, ידע ומומחיות בניהול הליכים מסוג זה.
לסיכום, חלוקה רכוש בגירושין היא בין הסוגיות המורכבות, האמוציונליות ועיקריות במהלך הליך הגירושין. טרם פתיחה בהליכי גירושין, מומלץ להתייעץ עם עו"ד אשר מתמחה בדיני משפחה – עו"ד אשר מתמחה בדיני משפחה יוכל לא רק להעניק לך ייעוץ משפטי ראשוני, אלא גם לדאוג לאינטרסים שלך בהליך מול הצד השני.